Jdi na obsah Jdi na menu

Křeček zlatý

11. 4. 2011

Velikost: 20 cm
Hmotnost:120g                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      Charakteristika: Křeček Zlatý je z vrchu žlutohnědý, vespod bílý nebo bělošedý.
Po svém druhém objevení rozlaty.jpgku 1930 se dostal zásluhou zoologa Aharoniho do Ameriky, kde se rozmnožil a kde došlo k jeho prvnímu použití v laboratořích. Následovala ohromná reklama, hlásající, že křeček je ze všech laboratorních zvířat a že se hodí pro svou citlivost ke všem pokusům. Tak se stal křeček předmětem velké spekulace různých firem, které chtěly na jeho chovu hodně vydělat. Ale naděje vkládané do nového laboratorního zvířete byly z velké části zklamány.Ukázalo se, že morče je přece jen vhodnější a že křeček Zlatý se hodí jen pro některé pokusy. Přesto si však získal pro svou čistotu, klidnou povahu a snadný chov velké sympatie nejen jako laboratorní zvíře, ale i jako příjemné zvířátko domácí, chované dokonce v bytech.
Krmení: vedle rostliné potravy nepohrdne ani menšími kousky masa. V chovech krmíme křečky z pravidla jen jednou deně. Při krmení se křečci hned seběhnou a pustí se především do zelené potravy, potom do zrní.
Druhy: křeček Zlatý dlouhosrstý, křeček Zlatý rex, křeček Zlatý s normální srstí, křeček Zlatý se saténovou srstí, atd...

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Domiínika Kolčíková - Infekce kůže

3. 3. 2013 21:16

Zdravím, nevíte jak mám léčit infekci kůže u křečka? Děkuji mockrát :-)